Ośrodek Działaj Lokalnie

Fundacja na rzecz Collegium Polonicum w 2006 roku trafiła do elitarnego grona Ośrodków Działaj Lokalnie (wcześniej nazywano nas Lokalnymi Ośrodkami Grantowymi). Do końca czerwca 2015 roku zrealizowaliśmy już 9 edycji konkursu, w trakcie których przyznaliśmy 319 791 zł przyznanych dotacji na 77 projektów zrealizowanych przez mieszkańców województwa lubuskiego. W 2015 roku w realizacji jest kolejnych 11 projektów o łącznej wartości 55 040 zł.

Koordynatorem Ośrodka Działaj Lokalnie jest Karol Duer (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.">Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.)

W 2013 roku Akademia Rozwoju Filantropii nagrodziła nas w konkursie na Dobre Praktyki, czyli inicjatywy własne Ośrodków Działaj Lokalnie sprzyjające rozwojowi programu.

W 2014 roku otrzymaliśmy Certyfikat Rzetelności. Certyfikaty wręczane były po raz pierwszy w historii i otrzymało je 12 ośrodków. Jest to najwyższe wyróżnienie przyznawane m.in. „za spełnianie najwyższych standardów w realizacji Programu Działaj Lokalnie, za tworzenie wzorów działania dla innych organizacji oraz skuteczne budowanie kapitału społecznego”.
Certyfikaty wręczyli Jerzy Koźmiński Prezes Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności oraz Paweł Łukasiak, Prezes Zarządu Akademii Rozwoju Filantropii w Polsce.

Oto nasze nagrody:

dobre praktyki