Razem żyć łatwiej!

10354674 1424100067863329 3794142845494734375 nW każdej miejscowości żyją ludzie, którzy na codziennie potrzebują wsparcia ze strony specjalistów oraz innych ludzi. Są to zarówno ludzie niepełnosprawni, seniorzy, jak i ci, którzy z różnych przyczyn żyją samotnie. Stowarzyszenie na rzecz Osób Niepełnosprawnych „Słoneczko” z Rzepina zdecydowało się na wsparcie ich poprzez zorganizowanie cyklu spotkań ze specjalistami: psychologiem, rehabilitantem, a także masażystą. Przedsięwzięcie nosi tytuł „Akcja- integracja”. Nazwa ta oddaje główną ideę przyświecającą organizatorom tj. nawiązywanie  nowych znajomości oraz  zacieśnianie już istniejących relacji, poprzez wspólne działanie i zdobywanie wiedzy.
Główną „akcją” był wyjazd do Międzyzdrojów.

Jeszcze w dniu dzisiejszym (18 listopada 2014 roku) odbędzie się spotkanie z rehabilitantem. Przybyli będą mogli poznać proste metody masażu leczniczego łagodzącego dolegliwości . Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy do Miejskiego Domu Kultury na godzinę 17:00.

Co jeszcze zaplanowano?

• Prelekcja na temat zdrowia, spotkanie z rehabilitantem  - 25 listopada 2014 roku
  • II-i Rzepiński Dzień Osób Niepełnosprawnych- 03 grudnia 2014 roku
  • Gdzie szukać pomocy? – spotkanie z przedstawicielami Ośrodka Pomocy Społecznej oraz Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie – grudzień 2014 roku